2013. június 26., szerda

Sleeping With Sirens - kritika #1


 A banda 2009-ben alakult. Rock zenét játszanak, bár nem tudom, mennyire számít ez annak. Néhány számukban hörögnek, szóval..:D
 Nem tudom őket alaposabban bemutatni, mivel én sem tudok többet róluk. Nem rég találtam rájuk, de rögtön megfogott a zene, amit játszanak. Az énekesnek, Kellin Quinn-nek (képen a középső, fekete hajú srác) isteni hangja van, és mellesleg nem is néz ki rosszul:D Szerintem egész helyes, bár ízlések és pofonok.
 Aki nem igazán szereti a rock-ot, annak ajánlom, hogy hallgassa meg Roger Rabbit című számukat, amit Kellin akusztikus gitár kísérettel énekel.
 De a többi számukat is csak jóra tudnám értékelni. Van néhány, ami kifejezetten tetszik, pl. Here We Go, If You Can't Hang... És főként az, aminek a szövege fogott meg, Free Now. Kellin a családjáról énekel, arról, hogy az apja nem értette meg őt, az anyjának el kellett hagynia fiatal korában, és most van egy kislánya, aki a világot jelenti neki, és hogy képes-e megváltozni érte. Tehát a szövegének van értelme, ami, lássuk be, a mai világban elég ritka tud lenni. Élethelyzetekről énekelnek, olyan dolgokról, amik velük is megtörténtek. És mindezek mellett nem csak egy hülye alapot csináltak géppel a zenéiknek. Sokszor az emberek elfelejtik, hogy az nem zene, amit három kattintással készítettek. És ha ez nem így van, én már csodálom érte az előadókat.
 Összességében, szerintem a banda megérdemel egy tízest.
 Pontozás: 10/10

Niki.

2 megjegyzés:

  1. Egyébként Post-hardcore, és közük sincs a rockhoz, de egyetértek, és sajnálom, hogy itt Magyarországon nem terjedt el a hírük legalább feleannyira, mint Amerikában.. mert ha valakik, akkor Ők azok, akiket adni kéne a rádióban, vagy a zenecsatornákon, nem azt a sok szennyet, és autotunezott selejtet, amit mostanság nyomatnak a nap 24 órájában. :S
    Az új albumuk pedig valami fenomenális lett, annyira édes Kellin, ahogyan a kislányáról énekel.:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, már én is tudom, hogy post-hardcore. De egyébként egyetértek veled, tényleg nagyon aranyos:)))

      Törlés